duminică, 20 noiembrie 2011

Intrebare "de baraj" :)


Bine v-am regasit, dupa o pauza destul de lunga. Multumesc pentru comentarii si e-mail-uri.



Articolul de azi porneste de la o intrebare mai aparte, adusa cu posta electronica de la o cititoare a blogului.
Pe scurt, iata intrebarea: "Cum recunosti un stangaci daca nu scrie, nu mananca, nu bate cuie ? Exista alte indicii dupa care recunosti un stangaci ?" Asadar, daca un stangaci nu scrie, nu mananca, sau nu desfasara activitati repetitive care sa il "tradeze" ca foloseste mana stanga, poti sa-l identifici ca stangaci ?
De exemplu, poate fi gesticulatul cu mana stanga un indiciu de stangacie ?

Astept parerile voastre.
Share

7 comentarii:

  1. Eu consider ca oamenii in general se gandesc foarte putin la aspectul asta. Din proprie experienta stiu persoane care m-au intrebat in repetate randuri: "Esti stangaci?", asta dupa ce m-au vazut ca scriu sau mananc cu mana stanga pentru a nu stiu cata oara... Cu siguranta exista semne distinctive, in afara de scris, mancat, etc. dar majoritatea fiind dreptaci sunt obisnuiti cu dreptaci. In ceea ce priveste gesticulatul, nu stiu ce sa zic... Poate are altcineva mai multe informatii. Pace stangacilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gesticulatul, scarpinatul, deschisul usii, ridicarea unui obiect de pe jos, toate sunt semne de stangacie. Am si eu o intrebare pentru stangaci: daca vrei sa alergi ture de teren, de exemplu, alegi sensul orar sau antiorar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie imi punea tata o carte subratul stang in timp ce ma obliga sa scriu cu dreapta :(

      Ștergere
    2. Antiorar. Am o deschidere vizuala.

      Ștergere
  3. Buna! Sunt stangace de cand ma stiu si pentru mine nu a fost niciodata o problema, ci doar pentru strabunica mea care nu concepea sa tin acul cu stanga(!!) si pentru mai marii de la scoala generala( anii '80), care o frecau pe invatatoarea mea la cap sa ma puna in ultima banca si cu mana stanga legata la spate. In clasa eram 3 stangaci, am fost constant verificati( invatatoarea incerca sa le explice ca nu avem un handicap), pe ceilalti 2 au reusit sa ii invete sa fie dreptaci, dar cu mine nu au reusit. Cand veneau in clasa treceam in ultima banca si scriam cu dreapta, dupa ce plecau, invatatoarea ma punea inapoi in banca mea si ma lasa sa scriu cu stanga. O vreme caietele mele erau haioase...ba scris urat, ba scris frumos...In liceu se minunau profesorii de parca aveam cine stie ce chestie, iar in facultate erau examene unde nu reuseam sa copiez daca vroiam, din cauza unor profesorii care se asezau fascinati langa mine. Ce sa zic, scriu ciudat, adica tin caietul pe verticala si scriu de jos in sus si un pic invers, adica cu capul in jos...ma rog, normal pt mine. Toti se mira ca scriu frumos si le explic ca asa cum scrie un dreptaci , asa scriu si eu. Acum sunt stomatolog si in facultate mi-a fost usor sa lucrez cu ambele maini, asa ca acum reusesc sa lucrez si cu stanga foarte mult, fara sa am scaun pentru stangaci. Mie mi se pare ca dreptacii si stangacii sunt ca si blonzii si brunetii, nu e bine sau rau, ci e doar diversitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multam pentru comentarii. Mi se par interesante parerile voastre. Astept si alte opinii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna si eu sunt stangace si mi s-a intamplat candva la masa, mancand cu alte persoane, bineinteles eu cu stanga sa mi se spuna ca e rusinos sa mananc cu stanga cand toata lumea mananca cu dreapta si ca-l deranjez pe cel de langa mine mancand cu stanga...o asa aberatie nu am mai auzit pana atunci si m-am simtit tare prost. Pentru prima oara l-am urat pe tatal meu care era mandru de mine ca eram stangace in ciuda faptului ca in clasele primare am fost legata de mana stanga si de banca sa nu pot scrie cu ea....acum intr-adevar scriu cu dreapta (in liceu si facultate scriam cu ambele maini) dar restul fac cu stanga. De la acel comentariu m-am simtit putin frustrata si atunci am cautat informatii vis-a-vis de stangaci, cautam chiar un club al stangacilor caci ma simteam ca am un handicap. Oricum am trecut cu bine cand am citit ca stangacii sunt mai rapizi in reactii, sunt inteligenti si multe alte laude si atunci m-am simtit foarte bine uitand incidentul. Ceea ce vreau sa spun este faptul ca nu conteaza daca esti stangaci sau dreptaci ci ca suntem cu totii oameni si nu ciumati si daca fac totul cu stanga nu inseamna ca trebuie sa-mi fie rusine de ceea ce sunt doar pentru ca in cartea de bune maniere se scrie ca se mananca cu dreapta (eu nu am gasit dar persoana aceea m-a asigurat ca asa e). Oricum eu ma simt bine in pielea mea asa cum sunt, chiar mai bine caci sunt altfel decat toti, iar invidiosii nu au decat sa moara de ciuda. :-)

    RăspundețiȘtergere

Scrie un comentariu